МАНИФЕСТЪ на странстващия кръчмаръ

МАНИФЕСТЪ НА СТРАНСТВАЩИЯ КРЪЧМАРЪ

Здравейте, пътешественици!

“Странстващата бъчва” обединява усилията на хора с дълъг опит в средновековните исторически реконструкции и желанието да променим живота днес към по-добро, прилагайки познанието на отминалите векове. Ще сторим това по най-приятния начин – отвътре навън, чрез вкусни гозби и дъхави вина. Чрез рецепти, толкова отдалечени във времето, че с лекота биха попаднали в интереса на някой алхимик. Разбира се, всичко това с необходимата доза съвременна критичност и практичност.

Ще отсеем онези интересни идеи и комбинации, които може да приложите в собствената си кухня, за да усетите истинското богатство на историческата реконструкция – да научиш повече за света днес през погледа на нашите предци.
Нашата бъчва странства както през времето, така и през пространството. Всяко нейно завъртане по склона на историята ръси малките детайли, които ще ви накарат да вникнете в същината на яденето и пиенето през вековете.
Ще ви запознаем с толкова причудливи похвати, че и баба ви не ги знае. Или пък и баба знае? Ще ви запознаем с редица специалисти – културолози, археолози, историци, пивовари, винари, пчелари и заедно с тях ще тълкуваме стари готварски книги и рецепти.
Ако си мислите, че ще свършим това само през интернет – лъжете се! Ще се изцапаме здраво с пепел, лепкаво тесто, брашно и ще ви замирише на пресен хляб и печено месо. Следете страницата на “Странстващата бъчва / The Rollin’ Barrel”, за да разберете, коя е следващата ни спирка.
Ние правим трапезата по-цветна, по-здравословна, по-истинска и споделяме нашите малки хитрости с вас. Искаме сами да може да си отговорите на въпроса: “Какво са яли хората преди 500 години?” и най-вече, да се сдобиете с ново вдъхновение за храната, която поднасяте на собствената си маса. Защото инак всяко придобито познание е напразно.
“Странстващата бъчва” е онова, което е била кръчмата през Средните векове – не просто място за хапване и пийване, а средище на културен и информационен обмен. Място, където първи разбирате последните клюки, слушате песни на бардове със средновековни инструменти или се наслаждавате на изпълненията на пътуващи трупи от артисти, които ще ви забавляват цяла вечер за някой сребърник.
Очакваме ви край огъня!

Имате ли навършени 18 години, за да пиете медовина?
Да, имам Не, нямам