Медовина

Медовина

Медовина е алкохолна напитка, приготвена чрез ферментация на чист пчелен мед. Счита се за най-древната алкохолна напитка, тъй като медът е бил достъпен за човека дълго преди възникването на земеделието. Подробно за историята на медовината и медовина Meadly може да научите от самите нас в това видео.

медовина
Истински мед, истинска медовина! by Meadly.bg

Съществуват много видове – традиционна, метеглин, меломел, хидромел, родомел и др. Алкохолното им съдържание може да варира от 5% до 16% и дори над 20%, а в добавка към основните съставки може да присъстват различни билки, плодове и подправки. В различни части на света я наричат медовуха, медица, дандагаре, сима и др. Хората приготвят различни напитки на основата на ферментирал мед от хилядолетия и сведения за това има от Европа, Южна Америка, Африка и Азия.

Как правим медовина?

Медът винаги е бил суровина от изключителна ценност за човека поради високите вкусови и благотворни свойства, както и заради усилията, които изисква неговото добиване. От Meadly считаме медовината за занаят, познание и връзка между минало, настояще и бъдеще. Вървим по стъпките на старите медовари, прилагайки съвременни методи, гарантиращи високо качество. Отнасяме се с дълбоко уважение към трите най-важни съставки на медовината – чист мед, чиста вода, чиста мая, от кошера до бутилката.

Къде мога да опитам?

Произвеждаме различни видове медовина, а ако желаете да опитате всички медовини Meadly, може да заповядате при нашите партньори от „Абордаж“ – Домът на Медовината в София; адрес: ул. Веслец 22, гр. София.

Мога ли да поръчам?

Приемаме поръчки през нашия онлайн магазин. Следете условията за актуалните промоции и условия за безплатна доставка.

Разгледайте и специалните ни партньорски вносни предложения в лимитирани количества!

Вярно ли е, че медовината е най-старата алкохолна напитка на света?

Да, информацията, с която разполагаме сочи медовината за най-древната алкохолна напитка, произведена от човека. Може да прегледате подробната статия за първата медовина.Ако сте на възраст над 18 години, натиснете тук и продължете!