Най-добрият романтичен подарък – медовина!

Да намериш най-добрия романтичен подарък за Св. Валентин е толкова хубаво… Когато знаеш какъв е той! В противен случай започва трескаво търсене онлайн или още по-зле – по магазините. А може би вече знаеш, че медовината е най-прекрасният романтичен подарък за Св. Валентин? Тогава направо поръчай от списъка по-долу!

Ако не знаеш какво е медовина, прочети нашата статия, а сега виж нашите

5 причини, които правят медовината най-подходящия романтичен подарък за Св. Валентин!

1. Бутилка медовина е повече от букет с хиляди цветя!

Медовината се прави от чист мед. А пчелите правят меда, събирайки нектар от хиляди цветя. Всъщност милиони, но това звучи направо плашещо. Пчеларите са изчислили, че за да направят 1кг мед, пчелите трябва да посетят 5 милиона цветчета. Това означава, че

в една бутилка медовина има между 2 и 4 милиона цветя!

И ако това не е романтично! Бутилка жива медовина може да закупите на цената на скромен букет. Ако бюджетът ви позволява да се развихрите, може да поднесете луксозна старочешка медовина, или да изберете най-прекрасния романтичен подарък от физическа локация на ул. Веслец 22, София при нашите партньори от „Абордаж“ – Домът на Медовината в София!

Вкусна пчелна пита с мед и цветен прашец

2. Меденият месец

Чували ли сте за Меден месец? Мед, романтика – най-добрият романтичен подарък – медовината! Навремето келтите са подарявали медовина на младоженците, които се оттеглят в покоите си след сватбеното тържество. Поверието гласи, че щом изпият медовината, бракът им ще бъде благословен и сладък като мед. Толкова мило! Ако сте любители на подобни сладурски истории, то задължително посегнете към сладка медовина. Да, има различни видове, а някои не са сладки.

Всъщност историята с келтите е сладко клише, което по никакъв начин не е доказано, но това не пречи на много хора да вярват в него. Все пак, ако държите на вярността на всяка история, включително любовната, вижте третата причина защо медовината е най-добрия романтичен подарък за Свети Валентин.

3. Най-древната алкохолна напитка позната на човека

Ако вашата половинка или обект на желание си пада по историята, по викингите, по пиратите. Ако се впечатлява по-скоро от Властелинът на пръстените, а не от романтични комедии, задължително опреснете знанията си с История на медовината, сдобийте се с бутилка медовина и пристъпете към добре планирана стратегическа атака! Поднесете меденото злато с любим цитат, като In vino veritas… с добавката amor est mel, или „Във виното е истината… любовта е мед“. Бъдете колкото се може по-оригинални! Това ни води към следващата причина, която превръща медовината в най-подходящия романтичен подарък за Свети Валентин.

Медовината е оригинален романтичен подарък, който да споделим с най-любимите

4. Медовината е оригинален подарък

Не просто оригинален, а неповторим! Медът е сезонен продукт, а ние правим занаятчийска медовина, която е толкова зависима от чистия пчелен мед. Всяка година медът е различен, а с това и нашата медовина варира на аромат и дори сладост. За всеки, който иска да мисли извън кутията… с шоколадови бонбони… и други сладки клишета, медовината е манна небесна. Бъдете една глава над останалите и съчетайте истински натурален шоколад с бутилка медовина. Да, съчетанието е изпробвано от професионалисти и амплифицира всички сетива!

5. Романтичен подарък, който всеки харесва

Медовината има много лица и е цяла група от напитки. От наситено-сладки и силно-алкохолни 16% полски нектари, през нежните флорални аромати и деликатен вкус на чешките медовини, та да стигнем до слабоалкохолната 5% жива газирана медовина. Вашата романтична вечер може да се превърне в цяло пътешествие за сетивата.

Меденото питие е перфектен романтичен подарък за всеки вкус, възраст и самоусещане. В нейното многообразие се отразява разнообразието и дълбочината на заобикалящия ни свят. Ако не може да изберете сами вашата медовина, пишете ни или попитайте на място при нашите партньори в гр. София – „Абордаж“.

Във време, когато пътуванията са затруднени, бутилка медовина може да ви отнесе до Бохемия, до земите на Северното сияние, да тръгнете по стъпките на смелите викинги или да отплавате на дълго екзотично пътешествие със смелите пирати.

Макар медовината и медения месец да са свързани от съвременна фантазия, историята на напитката е повече от вълнуваща!

Имате ли навършени 18 години, за да пиете медовина?
Да, имам Не, нямам