Медовина The Kingslayer – традиционна, средновековна

Медовина The Kingslayer, или “Детронаторът”, е традиционна средновековна медовина, приготвена от селектирани български мед и билки. Алкохолното й съдържание е 12% и е суха. По-интересно за нея е планинският букет, който съдържа. Неговото действие превръща медовината в нещо повече от висококачествена алкохолна напитка – това е функционален продукт с комплексно действие.

The Kingslayer - средновековна медовина
The Kingslayer – средновековна медовина

 

ПОРЪЧАЙ ТУК!

Златен корен (Rhodiola rosea) – Планинска билка, известна и като Кралска корона, с благотворно стимулиращо организма действие, подобно на това на жен-шена.  Намалява умората и подпомага хомеостазата (равновесието) в тялото, затова някои я класифицират като адаптоген.

Мурсалски чай (Sideritis scardica) – Среща се само на Балканите и расте над 1 400м надморска височина. Освен доказаното си противовъзпалително действие, влияе благоприятно на функциите на черния дроб. Според народната медицина е афродизиак и забавя процесите на стареене.

Лайка (Matricaria spp.) – Една от най-използваните и тачени билки в България, лайката е известна с антибактериалното си действие. Приятният свеж и леко стипчив вкус балансират сладостта на нашата медовина.

Етикетът на The Kingslayer е авторска илюстрация на Драгос Мадалин, брат по оръжие от Румъния. Вдъхновена е от Средновековната бойна култура и изобразително изкуство. Стилистиката и въоръжението са характерни за средата на 13. век.

Наздраве!

ПОРЪЧАЙ ТУК!

Имате ли навършени 18 години, за да пиете медовина?
Да, имам Не, нямам