Медовина

Медовина

Медовина е алкохолна напитка, приготвена чрез ферментация на чист пчелен мед. Счита се за най-древната алкохолна напитка, тъй като медът е бил достъпен за човека дълго преди възникването на земеделието. Подробно за историята на медовината и медовина Meadly може да научите от самите нас в това видео.

медовина
Истински мед, истинска медовина! by Meadly.bg

 

ПОРЪЧАЙ ТУК!

Съществуват много видове – традиционна, метеглин, меломел, хидромел, родомел и др. Алкохолното им съдържание може да варира от 5% до 16% и дори над 20%, а в добавка към основните съставки може да присъстват различни билки, плодове и подправки. В различни части на света я наричат медовуха, медица, дандагаре, сима и др. Хората приготвят различни напитки на основата на ферментирал мед от хилядолетия и сведения за това има от Европа, Южна Америка, Африка и Азия.

Как правим медовина?

Медът винаги е бил суровина от изключителна ценност за човека поради високите вкусови и благотворни свойства, както и заради усилията, които изисква неговото добиване. От Meadly считаме медовината за занаят, познание и връзка между минало, настояще и бъдеще. Вървим по стъпките на старите медовари, прилагайки съвременни методи, гарантиращи високо качество. Отнасяме се с дълбоко уважение към трите най-важни съставки на медовината – чист мед, чиста вода, чиста мая, от кошера до бутилката.

ПОРЪЧАЙ ТУК!


Предлагаме ви следните видове