Медовина

Какво е медовина?

medovina медовина

Ароматна алкохолна напитка, приготвена от чист пчелен мед.

ПОРЪЧАЙ ТУК!

Съществуват много типове медовина – традиционна медовина, метеглин, меломел, хидромел, родомел и др. Алкохолното им съдържание може да варира от 5% до 16% и дори над 20%, а в добавка към основните съставки може да присъстват различни билки, плодове и подправки. В различни части на света я наричат медовина, медовуха, медица, дандагаре, сима и др. Хората приготвят различни напитки на основата на ферментирал мед от хилядолетия и сведения за това има от Европа, Южна Америка, Африка и Азия.

Как правим медовина?

Медът винаги е бил суровина от изключителна ценност за човека поради високите вкусови и благотворни свойства, както и заради усилията, които изисква неговото добиване. Затова от Meadly бихме добавили, че медовината е занаят, познание и връзка между минало, настояще и бъдеще. Вървим по стъпките на старите медовари, прилагайки съвременни методи, гарантиращи високо качество. Отнасяме се с дълбоко уважение към трите най-важни съставки на медовината – чист мед, чиста вода, чиста мая, от кошера до бутилката.

ПОРЪЧАЙ ТУК!


След повече от 10 години приготвяне на домашна медовина, изпробване на различни рецепти и пиене на много от течното злато, поставяме началото на ново приключение. Предлагаме ви следните видове медовина