Видове

ЖИВА МЕДОВИНА и как да я познаем

Свежа, газирана и охладена, живата медовина не съдържа никаква форма на консервант, не съдържа сулфити, прави се от термично нетретиран мед и се съхранява при специални условия, за да бъде запазена маята жива. Подборът на маята е от особено голямо значение. Прочети повече за живата медовина и как да познаеш живите напитки тук!

жива медовина
жива медовина Meadly

 

Медовина с роза (Rosa damascena)

Медовина, приготвена с рози, се нарича родомел (rhodomel). Нашата медовина с маслодайна роза Rosa damascena е лимитирана серия, която може да намерите само в бар „Абордаж“Домът на Медовината в София, ул. Веслец 22. Деликатна напитка, която препоръчваме да се консумира приятно охладена. Съдържа чист български пчелен мед и цвят от маслодайна българска роза. Прочетете повече тук…

Медовина Freija

Взехме сладка медовина с канела и карамфил, като и добавихме хибискус. Той перфектно балансира сладостта. Резултатът са силни плодови вкусове на череши или вишни, умерено сладък меден вкус и наситен червен цвят. Тази медовина е посветена на едноименната pagan folk група.  Полусуха, с плодови нотки.
330ml, 11% ABV. Прочети повече…

ПОРЪЧАЙ ТУК!

Медъ Питеен – Медовина по рецепта от 1870г.

От готварската книга на Петко Славейков

Медовина “Медъ Питеенъ” е суха медовина с много богат аромат, силно усещане и траен послевкус на пчелен клей. Приготвена е по рецепта от най-старата българска готварска книга от 1870г. с автор самия Петко Славейков.
ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ…

ПОРЪЧАЙ ТУК!

Сладка медовина Meadly

Сладката медовина на Meadly е еликсир за тялото и душата. Меденият ѝ вкус и аромат завладяват сетивата, а златистият ѝ цвят е наслада за окото. Класическа сладка медовина с 11% алкохолно съдържание.

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ…

ПОРЪЧАЙ ТУК!

 

Медовина The Kingslayer – средновековна, традиционна

The Kingslayer, или “Детронаторът”, е традиционна средновековна медовина, приготвена от селектирани български мед и билки. Алкохолното й съдържание е 12% и е средно-сладка. По-интересно за нея е планинският букет, който съдържа. Неговото действие превръща медовината в нещо повече от висококачествена алкохолна напитка – това е функционален продукт с комплексно действие.

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ…

 

 

Имате ли навършени 18 години, за да пиете медовина?
Да, имам Не, нямам