Странстващата Бъчва

МАНИФЕСТЪ НА СТРАНСТВАЩИЯ КРЪЧМАРЪ

Здравейте, пътешественици!

“Странстващата бъчва” обединява усилията на хора с дълъг опит в средновековните исторически реконструкции и желанието да променим живота днес към по-добро, прилагайки познанието на отминалите векове. Ще сторим това по най-приятния начин – отвътре навън, чрез вкусни гозби и дъхави вина. Чрез рецепти, толкова отдалечени във времето, че с лекота биха попаднали в интереса на някой алхимик. Разбира се, всичко това с необходимата доза съвременна критичност и практичност.
ПРОЧЕТИ ПЪЛНАТА СТАТИЯ

средновековен виночерпец

СТРАНСТВАЩАТА БЪЧВА на прием в
Националния Исторически Музей

30.10.2019
„Странстващата бъчва“ организира средновековен пир в Слънчевата зала на Националния Исторически Музей, Бояна, София. Поводът бе двойна годишнина. 760 години от обновяването на Боянската църква от севастократор Калоян и 40 години от включването на паметника в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО.

Гледайте видео от нашето представяне тук!

музей
ВИДЕО

Защото медовината се консумира най-добре с вкусна, традиционна храна по средновековни рецепти!

25.03.2019

СТРАНСТВАЩАТА БЪЧВА и медовина MEADLY празнуват в бирария „РАГНАРОК“

Екипът на „Странстващата бъчва“, съвместно с викингите от бирария „РагнаРок“, организираха вечер, посветена на средновековната кухня. Ханко и Мадам съставиха меню с няколко средновековни рецепти от Стария свят, което съчетаха с медовината на Meadly.
ПРОЧЕТИ ПЪЛНАТА СТАТИЯ

Имате ли навършени 18 години, за да пиете медовина?
Да, имам Не, нямам