„Троловете“ и медовината – since 2015

Медовината придобива все по-голяма популярност, а с това се поставя и една нова за страната ни традиция – тази на медоварството, или казано иначе – производството на медовина. Нека ви разкажем малко за дружбата между „Трите трола“ и Meadly!

The Kingslayer by Meadly
Медовина Meadly в „Трите трола“

Здравата традиция се нуждае от здрави корени. Дърво без корен бързо изсъхва. Това ни връща към първата локация, която повярва в нашата идея през 2015г. Тогава в България никой не говореше за медовина и единственият тип вносна медовина (вторично подсладена традиционна) бе заклеймяван от родните пиячи като скъп сладък сироп.

Първото публично представяне на българска медовина в „Трите трола“, 16. октомври 2015г.

В тези тъмни времена двама предприемчиви братовчеди решиха, че ерата на домашното медоварство продължава вече твърде дълго и е настъпил моментът да покажем на света, какво готвим. Български мед – българска медовина.

Тук се намесват „Трите трола“ – първото класическо заведение за бордови игри в София. Създадената общност от революционно настроени млади хора бе готова да приеме медовината с душата си. Това своеобразно медено причастие се случи в Къщата на Трите трола, на ул. Чаталджа, а събитието носеше името Salem Mead Fest. По своята същност това бе първото публично представяне на българска медовина на пазара.

Ревю на медовина в „Трите трола“ от април 2016г.

Датата е 16. октомври 2015г., прохладна есенна вечер. „Трите трола“ преливат от хора, чашите на бара не достигат. Зад него са двамата братовчеди, а в къщата са още двама от главните пирати на“Абордаж“. Вещерска идилия. Във въздуха е voodoo, а на масата за дегустация са два вида медовина:
– жива нефилтрирана медовина, която впоследствие се превърна в жива медовина Meadly
– традиционна медовина, която даде живот на настоящите The Kingslayer и Сладка медовина Meadly

 

„Трите трола“ и днес разливат нашата медовина. Посетете ги точно под Моста на влюбените до НДК! Там все така се играят бордови игри и все така ще ви посрещнат с усмивка. А вече има и готвена храна! Но това е една друга история… 😉

Бордови игри, медовина и хапване на корем в „Трите трола“

Адрес: бул. България 2
(под моста на влюбените на НДК), София
Тел.: 0899 518 175

Работно време:
Вторник до четвъртък – от 15:00 до 00:00 ч.
Петък – от 15:00 до 2:00 ч.
Събота и неделя – от 10:00 до 2:00 ч.
Понеделник – почивен ден!

 

Имате ли навършени 18 години, за да пиете медовина?
Да, имам Не, нямам