Медовина Meadly ще бъде представена в Музея за история на София на 2-ри ноември 2019г. в рамките на четвъртото издание на „Празник на Медовината“. Новооткритото ретро-кафене на втория етаж на музея създава най-подходящата атмосфера за дегустация на медовината, произведена по рецепта от 1870г.

Изключително сме благодарни на Музей за история на София за партньорството и с това събитие желаем да дадем своя принос за развитието на институцията не само като локация с туристически характер, но и като средище на градското общество на Столицата.
Събитието ще бъде от затворен тип и ще протече като презентация с фокус върху историческите източници, методиката на производство и ще завърши с дегустация на медовина „Медъ питеенъ“. Рецептата е на самия Петко Славейков – автор на първата българска готварска книга, която излиза от печат 8 години преди Освобождението. Повече информация за самата медовина „Медъ питеенъ“ може да намерите ТУК.
За нас от медовина Meadly това е огромна чест.

3 покани ще бъдат подарени като награда седмица преди събитието! Следете фейсбук страницата на Медовина Meadly – Българската Занаятчийска Медовина и събитието „Празник на Медовината“!
Напомняме, че Празникът на Медовината започва на 1-ви ноември в бар „Абордаж“, ул. Веслец 22. Тогава може да чуете презентацията „Медовината – наследство от Древността“. Начало 19:30ч.